En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bin 124 aile ziyaret

“Bir kahvenizi içeriz” projesi kapsamında 2019 Ekim ayının ilk üç haftasında bin 124 aile ziyaret edildi. Okul, veli ve öğrenci birlikteliğini pekiştirmeye yönelik...
Bu haber 387 kere okunmuş. 27.10.2019 Pazar 18:49

“Bir kahvenizi içeriz” projesi kapsamında 2019 Ekim ayının ilk üç haftasında bin 124 aile ziyaret edildi. Okul, veli ve öğrenci birlikteliğini pekiştirmeye yönelik olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde başlatılan ve 19 bin 894 aile ziyaretinin gerçekleştirildiği “ Bir Kahvenizi İçeriz “projesi, bu eğitim-öğretim yılında da, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer tarafından gerçekleştirilen aile ziyareti ile başladı.

 

 

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Kent merkezi ve ilçelerde hatta köylerde dahi gerçekleştirilen ve eş zamanlı olarak başlatılan proje kapsamında kaymakamlar, idareciler, okul müdürleri ve öğretmenler ailelere misafir oluyor.Bu yılda gönüllü öğretmen ve idarecilerimizle öğrenci ve velilerimizi evlerinde ziyaret etmeye devam edeceklerini ifade eden Vali Sezer, geçen yıl başlanılan proje kapsamında yapılan ev ziyaretleri sonrası okula devam etmeyen 46 öğrencinin okula devamının sağlandığı, 396 öğrencinin ise çalışma koşullarını iyileştirme yönünde çalışma yapıldığını kaydetti.Ziyaretler sonrası, evlerine ziyaret gerçekleştirilen öğrencilerin okula devamlarında bir artışın olduğu, derse katılım ve ilgilerinin arttığının okul ziyaretlerinde öğretmenler tarafından ifade edildiğini aktaran Vali Sezer şunları söyledi:

 

DESTEK AMAÇLANIYOR

“Öğretmen ve okul yöneticilerinin öğrenciyi evinde ziyaret ederek ailesi ile görüşmeler yapması öğrenci, aile ve öğretmen açısından büyük önem taşıyor. Ziyaretler vesilesiyle öğretmen ile veli arasında çok önemli bir köprü kurulmuş oluyor. Karşılıklı iletişim çok önemli. Bu ziyaretlerin faydasını geçen yıl gördük. Bu sayede başarı seviyeleri artış gösteren çocuklarımız oldu. Geçen yıl bu proje kapsamında 19 bin 894 aile ziyaret edildi. Bu yıl Ekim ayında bu projeyi yeniden hayata geçirdik. Kaymakamlarımız, idareci ve öğretmenlerimizce ilk üç haftada bin 124 aile ziyaret edildi. Bu kapsamda fedakar öğretmenlerimize ve tüm idarecilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. ”Proje ile ders saatleri dışında velilerimiz evlerinde ziyaret edilerek, öğrencinin çalışma şartlarını, aile ortamını yerinde görüp bireysel anlamda durumlarına en uygun çalışma planının hazırlanarak gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir