En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bayram tedbirleri alınıyor

Kırıkkale Valiliği Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde geçmesi için bazı tedbirler alındı.
Bu haber 507 kere okunmuş. 29.05.2019 Çarsamba 18:20

Kırıkkale Valiliği Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde geçmesi için bazı tedbirler alındı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer imzasıyla, Kırıkkale ili genelinde vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için alınacak tedbirler konusunda bir genelge yayımladı.

 

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Vali Sezer, genelge ile Kırıkkale ili mülki hudutları dâhilinde Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarda bir dizi tertip ve tedbirlerin ivedilikle alınmasını istedi.Vali Yunus Sezer’in ilgili kurumlara gönderdiği genelge aşağıya çıkarılmıştır. İlimizde vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması uygun görüldü.

 

BİLGİLER VERİLDİ

 Sezer yaptığı açıklamada "Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunacağı cadde ve sokaklar, şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri, piknik alanları, terminal ve diğer yerlerde; vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için güvenlik birimleri ve zabıta ekiplerince gerekli önlemler ve tedbirler önceden alınacaktır. Bayram süresince her türlü güvenlik ve  trafik önlem ve tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğü ve   İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde alınacak, özellikle trafik yoğunluğunun yaşanacağı 31 Mayıs -10 Haziran 2019 tarihleri arasında ilave tedbirler alınacaktır  Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için umuma açık yerlerde (pastane, lokanta, fırın, vs.) gerekli gıda kontrolleri ve denetimler yapılarak ilave tedbirler alınacaktır.

 

TEDBİRLER ALINACAK

Sağlık hizmetleri ile ilgili konularda sağlık kurumlarında nöbetçi sağlık personelinin görevi başında bulunması, 112 Acil Servisi ve ambulansların her an müdahaleye hazır olması ve nöbetçi eczanelerin açık tutulması hususları tekrar gözden geçirilecektir. Ayrıca halk sağlığı ve güvenliği açısından önem arz eden ilave tedbirler alınacaktır. Elektrik, su, doğalgaz ve telefon arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacak ve ilave tedbirler alınacaktır. İlgili kurumlar yukarıda belirtilen tedbirleri ilimizdeki meslek kuruluşları ve odalarla işbirliği halinde uygulayacaklar ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecektir. Ayrıca bu konularla ilgili tedbir planlarını Valilik Makamına sunacaklardır. Kaymakamlıklar da ilçelerinde benzer tedbirleri alarak uygulamaya konulmasını sağlayacaklardır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir