En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Başkan uyarı yaptı

Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Olpak 1 Aralık itibariyle başlayacak Kış Lastiği uygulaması öncesinde şoförlere uyarılarda bulundu.
Bu haber 90 kere okunmuş. 23.11.2022 Çarsamba 18:43

Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Olpak 1 Aralık itibariyle başlayacak Kış Lastiği uygulaması öncesinde şoförlere uyarılarda bulundu. Kış lastiği değişimi konusunda şoför esnaflarını sevindirecek bir anlaşma yaptıklarını açıklayan Başkan Olpak, üyelerinin bu fırsattan yararlanmalarının kendi menfaatlerine olacağını söyledi.

 

 

ÖNEMLİ BİR UYARI

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık 2022 tarihinde başlıyor. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihinde sona erecek. Uygulama öncesinde Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası esnafları sevindiren bir anlaşmaya imza attı. Yapılan anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Olpak “Saygıdeğer esnaf kardeşlerim, Kış Lastik uygulaması 01/12/2022 tarihinde başlayacaktır. Yenimahalle millet bulvarı üzerinde GO petrol yanında KARDEŞLER OTO LASTİK sahibi Özkan kardeşimizle anlaşma sağladık, 4 lastik değişimi ve balans 90.00 TL, Lastik tamiri 30,00 TL ayrıca sıfır lastik alımında elden uygun taksit yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

DİKKAT EDİLMELİ

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık’ta başlamaktadır. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanmaktadır. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor. Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir