En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Başarıyı artırmalıyız

09 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güvenlik Toplantısı, Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi.
Bu haber 491 kere okunmuş. 05.09.2019 Perşembe 18:19

TOPLANTI YAPILDI

09 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güvenlik Toplantısı, Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya; İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, okul yöneticileri, okul aile birliği başkanları ile ilgili kurum yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Vali Yunus Sezer toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, okulların sadece Milli Eğitimi ya da öğretmenleri ilgilendiren birimler olmadığını, bunun içinde velilerin, okul aile birliklerinin ve güvenlik olarak da kolluk kuvvetlerinin bire bir koordinasyon içerisinde çalışması gereken yerler olduğunu söyledi. İlimizin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu, önümüzdeki eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin sağlıklı bir şekilde okullarına ulaşması ve okullarında güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri için gereken tedbirlerin alındığını belirtti.

 

TATLI BİR REKABET OLSUN

Çocukların güvenli bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak üzere okul servis araçları ile sürücüleri üzerinde yoğun ve sürekli denetimlerin yapılacağının da altını çizen Vali Yunus Sezer, okul servis araçları denetimlerinin tüm eğitim ve öğretim yılı boyunca aralıksız sürdürüleceğini ifade etti. İlimizdeki okullarda risk grubuna göre öncelikle kolluk görevlilerinin olacağını kaydeden Vali Sezer, onun dışında da tüm okullarda koordinatör bir emniyet görevlisinin olacağını sözlerine ekledi. Bu yıl Milli Eğitimden umutlarının çok fazla olduğunu kaydeden Vali Sezer,“ Hem akademik başarımızı, hem de sosyal alandaki başarımızı arttırmamız gerekiyor. Buda sizlerle beraber çalışmayla sağlanabilecek bir husus. Bu ortak çalışmaya okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin büyük bir katkı vermesini bekliyoruz. Okullarımız arasında tatlı bir rekabet olsun, bunu istiyoruz “ dedi.

 

SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Vali Yunus Sezer sözlerini, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının öğrenciler, veliler ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederek noktaladı. İlimizde 197 devlet okulu, 46 özel okul olmak üzere toplam 243 okulda, 49 bin 433  öğrencinin 09 Eylül 2019 Pazartesi günü ders başı yapacağını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ise,2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için alınan tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu. Konuşmaların akabinde toplantı, Okul İdarecileri ve Okul Aile Birliği Başkanlarınca iletilen sorunların karşılıklı görüşülmesinin ardından sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir