En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Baro seçimini yaptı

aday olduğu Baro Başkanlığında 120 oy alan Av. Talat Apaydın başkanlığa seçildi. Erol Çakır ise 103 oy aldı.
Bu haber 433 kere okunmuş. 06.10.2019 Pazar 20:21

BARO KONGRESİ YAPILDI

Kırıkkale Barosu 16’ncı Olağan Kongresini Kırıkkale Adalet Sarayı konferans salonunda gerçekleştirdi. Çoğunluğun sağlanmasından sonra Divan Kuruluna Başkan olarak Namık Erkanlı, üyeler ise Emre Akdeniz, Ahmet Dedebali ve Mustafa Genç seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Kırıkkale Barosu 16’ncı Olağan Kongresinde mevcut Başkan Erol Çakır ve Talat Apaydın aday oldu. Raporların okunmasının ardından, raporlar oy birliği ile onaylandı.

 

AÇIKLAMALAR OLDU

Mevcut Başkan Çakır yaptığı konuşmada, “Öncelikle Talak Apaydın ile aramızda hiçbir sorun yok. Kendisine teşekkür ediyorum hiçbir ortamda ikimizde kötü bir yorum yapmadık ama aramızı bozmaya çalışan bazı meslektaşlarımız oldu. Biz bir aileyiz ve yarın yine yüz yüze bakacağız. Bu benim ikinci dönemim ve üçüncü döneme de aday oldum. İki dönem yeter üçüncü dönemde niye aday oldu diyenler oldu, meslekte on yılını dolduran her meslektaşımız başkanlığa aday olabilir ama dönem olarak bir kısıtlama yok. Bunun yerine yapamadın, başkanlığı beceremedin diye eleştiren olursa da buna saygıyla karşılarım” ifadelerini kullandı.

 

ÇAKIR İKİNCİ DÖNEMİ ANLATTI

İkinci döneminden bahseden Çakır, “İkinci dönemimde şuan bulunduğumuz yeni Adalet Sarayımız faaliyete geçti ama buraya taşınmak göründüğü gibi kolay olmadı. En başından sonuna kadar içindeydik ve her işimizi, haklarımızı sonuna kadar savundum. Yönetim Kurulu üyelerimizin çalışkanlıkları ile birçok hakkımızı aldık. Şuan kongremizi yaptığımız salon, otopark, bekleme odaları, bilgisayar odası gibi birçok hakkımızı aldık. Burayla uğraşmaktan dolayı Baro Evimizi yapamadık bunun için de sizden özür diliyorum” dedi.

 

APAYDIN KONUŞMA YAPTI

Çakır’dan sonra konuşma yapan Başkan adayı Apaydın, “Sizlere arkadaşlarımızla ben yerine biz esas aldığımızı, hiçbir meslektaşlarımızın tercihleri ile ötekileştirmeyeceğimize, sizlerin sorunlarını baronun sorunu olarak göreceğimize söz veriyoruz. Stajyer avukatların mesleğe nitelikli hazırlanmaları için eğitim düzeni hazırlayacağız. Meslektaşlarımızın bilgi amaçlı seminerler yapacağız. Yeni ve zengin bir kütüphane oluşturacağız. Emsal karar arşivi oluşturacağız.

 

YAPACAKLARINI ANLATTI

Komisyonlar oluşturup aktif çalışmasını sağlayacağız. Meslektaşlarımızın kendilerini rahat hissedeceği Baro Evini kazandıracağız, şehrimize Baro ormanı hediye edeceğiz. Mesleğimizin sorunları çok her ne kadar üçlü sac ayağının biri olsak ta mesleğimizin durumu ortada. Sorunları hep beraber çözmeye aşmaya çalışacağız. Şimdiden kongremiz hayırlı olsun. Erol Çakır’a da başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından seçime gidildi. Apaydın 120 oy alırken, Çakır ise 103 oyda kaldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir