En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bal ormanı kuruluyor

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü Kırıkkale’deki Bal ormanı sayısını artırıyor.
Bu haber 97 kere okunmuş. 17.11.2022 Perşembe 17:21

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü Kırıkkale’deki Bal ormanı sayısını artırıyor. Yapılan çalışmalarla birlikte Delice ilçesine bağlı Büyük Avşar Köyü’ne bal ormanı kuruldu. Bu çalışmayla birlikte Kılıçlar Köyü, Işıklar Köyü ve Selamlı Köyü’nün ardından Kırıkkale’deki dördüncü Bal Ormanı’nı Büyük Avşar Köyü’ne kurulmuş oldu.

 

 

 

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale’de arıcılığın gelişmesi ve bal kalitesinin artırılması amacıyla Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğünün başlatmış olduğu çalışmalar devam ediyor. Akasya ağaçlarıyla çeşitlendirilen, toprağına da kekik, lavanta ve korunga gibi arılar için faydalı bitkiler dikilen bal ormanlarında, arıcılar faaliyete başladı. Arıcıların yeni adresleri olan Bal Ormanlarında konaklama yeri, arıcı konaklama istasyonları, su depoları, arılar için su havuzu ve güvenlik amacıyla kamera sistemleri tesis edildi. Bal ormanlarında ayrıca çiçeklenme sezonunu uzatmak ve aynı zamanda yöre halkına ek iş imkanı sağlamak maksadıyla lavanta, biberiye, yalancı akasya, ıhlamur, fıstıkçamı, ceviz ve badem türlerinde tıbbı ve aromatik fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

ÇALIŞMA ANLATILDI

Arıcılara daha iyi hizmet vermek ve kaliteli bal üretimini artırmak amacıyla Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü Kılıçlar Köyü, Işıklar Köyü ve Selamlı Köyü’nün yanı sıra dördüncü Bal Ormanı’nı Büyük Avşar Köyü’ne kuruldu. Bölgede oluşturulan alanlara çiçekli bitkileri diktiklerini vurgulayan Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz, ormanlık alandaki boş yerleri ne kadar zenginleştirirlerse bal veriminin de o kadar artacağını dile getirdi. Kırıkkale’de var olan çam ormanlarına yeni fidan dikmeyi planladıklarına dikkati çeken Yılmaz, kentte arıcılığa en üst düzeyde verim sağlayacak alan oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir