En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Avcıların dikkatine

Kırıkkale Doğa Koruma Şube Müdürlüğü, canlı mühre ile avlanmanın serbest olduğu yönünde yanlış bilgilendirmeler yapıldığını açıkladı.
Bu haber 781 kere okunmuş. 14.02.2020 Cuma 07:51

ZEHİRLE AVLANMAK YASAK

Kırıkkale Doğa Koruma Şube Müdürlüğü yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Şube Müdürlüğümüz av koruma ve kontrol ekiplerinin yapmış oldukları kontroller esnasında; Bazı yetkisiz kişilerin avcılarımızı yanlış bilgilendirerek Canlı mühre ile avlanmanın serbest olduğu yönünde yanlış bilgilendirmeler yaptıkları anlaşılmaktadır. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun Avlanma Esas ve Usulleri, Madde 6.- Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silâh, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır. Zehirle avlanmak yasaktır.

 

AVDA KULLANILAMAZ

“Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. Eğitilmiş hayvanlarla ve mücadele kapsamında kullanım yeri, şekli ve özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenecekler dışında kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, tuzak, kapan ve diğer benzeri araç, gereç ve usullerle avlanılamaz. Avda kullanımı Merkez Av Komisyonu kararı ile men edilen ses ve manyetik dalga yayan cihazlar, tuzak ve kapanlar ile benzeri araç ve gereçlerin pazar ve ticarethanelerde bulundurulması ve satışı yasaktır.

 

AVLANMANIN CEZASI 464 LİRA

Özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu gümelerde avlanılamaz. Görüldüğü gibi canlı mühreler ile avlanmak yasak tır. Canlı mühre ile avlanmanın cezası 2020 yılı için 464 Lira olup, yakalanan canlı mührelerin mülkiyeti kamuya geçirilmektedir. Bu bilgilendirme avcılarımızın mağdur duruma düşmemesi için yapılmıştır” denildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir