En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Adaylar belli oldu

Kırıkkale’de partilerin belediye başkan adayları belli oldu. Şimdi sez Kırıkkale’de. Peki seçimi kazanmak için herhangi bir adaya nasıl bir sonuç gerekecek.
Bu haber 116 kere okunmuş. 28.01.2024 Pazar 17:30

ADAYLAR BELLİ OLDU

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kala, Kırıkkale Belediye Başkan Adayları belli oldu. AK Parti, mevcut belediye başkanı Mehmet Saygılı ile yola devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’ı aday gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı, uzun yıllar boyunca Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Harun Ulusoy oldu. İYİ Parti’de aday, mevcut İl Başkanı Yavuz Kuzucu olurken, Yeniden Refah Partisi’nin adayı ise Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi İl Müdürlüğü görevinden istifa eden Muhammet Ali Tekinay oldu.

 

SONUÇ NASIL OLUR?

Adaylar seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başlarken, 31 Mart 2024 tarihi geldiğinde Kırıkkaleli vatandaşların, belediye başkanı olarak kimi seçecekleri ise merak konusu oldu. Peki herhangi bir adayın seçim kazanabilmesi için nasıl bir sonuç gerekecek? Kırıkkale’de bu dönem özellikle üç partinin CHP, MHP ve AKP’nin adaylarının en az 32 bin oyu bulması gerekecek. İl merkezinde 122 bin civarında seçmen bulunuyor. 112 bin civarında da kullanılan oy var. Üç adayın da 31 bini geçmesi gerekiyor. Zira AKP, MHP desteği ile son iki seçimde 46 ila 50 bin oyu bulmuş görünüyor. MHP desteksiz ise 31 ila 32 bin civarında oyu var. Üç partinin adaylarının bu oya ulaşması, geçenin ise seçimi kazanması bekleniyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir