En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

3 Aralık mesajı yayınladı

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bu haber 236 kere okunmuş. 02.12.2021 Perşembe 18:06

MESAJ YAYINLADI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Tekbıyıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:  "Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak, engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesini hedefleyen Dünya Engelliler Günü, engelli hak ve sorumluluklarının hatırlanması açısından oldukça önemli bir gündür.”

 

ÜRETEN BİREY OLMALILAR

Tekbıyıkoğlu, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, sorunlarına uygun çözümler üretip yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek  ve tüketen değil üreten birey durumuna getirmek bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurdur. Devletimiz, sosyal devlet olmanın gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlarda engelli vatandaşlarımıza önemli hizmetler sunmaktadır.

 

MUTLU BİR GELECEK DİLEDİ

Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur. Bu vesile ile engellerin hep birlikte aşılacağı, engelsiz bir dünya temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımızın ‘Dünya Engelliler Günü’nü kutlar sağlıklı ve mutlu bir gelecek dilerim” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir